Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

σας ευχαριστώ

Σήμερα θα γράψω μιά  δύσκολη τεχνικά ανάρτηση ,  γιατί φίλοι μου η σχέση μου με τα μπλογκς  δεν είναι τόσο προχωρημένη και η εξοικίωση μου με τις συνδέσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο είναι ελεγχόμενη και οχι ικανοποιητική.

Θέλω λοιπόν εδώ και καιρό να ευχαριστήσω κάποιες μπλογκοφίλες που μου έδωσαν βραβειάκια και με έκαναν να χαρώ πολύ γιατί με θυμούνται. 
 Θα σας πω ποσες ώρες θα μου πάρει η προσπάθεια με τα links και τις φωτογραφίες. (τελευταία αργεί απίστευτα να ανεβάσει τις φωτογραφίες ο μπλόγκερ)

Λοιπον αρχίζω με την τελευταία απονομή (βλέπε Οσκαρ) απο την Ρία
Ρία μου σ ευχαριστώ πολύ. Τα επτά τραγούδια θα τα τραγουδήσω στο τέλος........

Το ιδιο μου το δώρησε  η Dimi και η  αγριοτριανταφυλλιά/ wildrose.

Το  αγαπημένο σε όλους Δελφινάκι μου δώρησε αυτό



Η πατριώτισά μου η Χαρά αυτό


Η αγαπημένη μου Αντιγόνη (γιαγιά για τις νεότερες, φίλη αγαπημένη για  τις μεγαλύτερες) αυτό το δώρο φιλίας



Η φίλη μου η Pili μου χάρισε αυτό


και το έργο της  Μαρία Βιλιώτη  που ζωγράφισε με αγάπη και το χάρισε σε όλους μας.

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ και σας ζητώ συγνώμη για τα καθυστερήμενα ευχαριστώωωωωωωωωωωω.

Τώρα θα σας πω και τα επτά πράγματα που θά θέλατε να μάθετε  για μένα.
Επειδή είμαι σταθερός άνθρωπος και δεν αλλάζω γούστα και άποψη απο τη μιά μέρα στην άλλη σας αντιγράφω μιά παλιά ανάρτηση με τις απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα.

1. Εχω περάσει προ πολλού τα πρώτα ήντα. Κορίτσια αν κρατάτε μυστικά να σας πω ακριβώς πόσο είμαι.
2. Ειμαι συνταξιούχος και πολύ το χαίρομαι.
3. Μου αρέσει πολύ η θάλασσα το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα, να ξέρετε αρχίζω τα μπάνια πάντα την Πρωτομαγιά και σταματώ τον Σεπτέμβρη.
4. Μου αρέσει το διάβασμα, τα τάξίδια, το bloging, η μαγειρική (με τη ζαχαροπλαστική δεν τα πάω καλά), μου αρέσει να έχω κόσμο σπίτι, χορεύω παραδοσιακά αλλά και Latin.
5. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια, μένω στην εξοχή κοντά στη θάλασσα με τον άντρα μου και τα σκυλιά μας.
6. Ανησυχώ για την πατρίδα μας, για τα νέα παιδιά που σπουδάζουν, μορφώνονται και είναι άνεργα, ΄στεναχωριέμαι για τις απολύσεις που ακούω καθημερινά να συμβαίνουν σε γνωστούς και φίλους.
7. Θυμώνω με την αδικία, το ψέμα, την κουτοπονηριά, την αγένεια και με τους δήθεν.

Θέλω και εγώ να χαρίσω ένα βραβείο σε μιά πολύ καινούργια φίλη μου που μένει στον Καναδά την Ερη απο το Captain Cook που μαγειρεύει, το χαίρεται και το απολαμβάνει.
 
Τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο όσο φανταζόμουνα, δεν χρειάστηκα βοήθεια  για τις  συνδέσεις  ούτε πολλες ώρες για να ανεβάσω τις φωτογραφίες.
καλό  βράδυ
 
 

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

μαρμελάδα σύκο

Απο χτες ξεκίνησα να γράφω την συνταγή για   μαρμελάδα σύκο που φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια και έχει μιά μικρή διαφορά απο τις άλλες που διαβάζω τελευταίως απο φίλες που ασχολούνται με το άθλημα.
Εχω μια παραξενιά με το φαγητό, θέλω να βλέπω τι ακριβώς τρώω. Δεν μου αρέσουν τα κουκουλώματα στο φαγητό όπως πχ οι κρέμες γάλακτος, τα πολλά τυριά που καλύπτουν ατέλειες αλλά επειδή είναι νόστιμα μας αρέσει το φαγητό.
Επίσης θέλω οι μαρμελάδες μου να έχουν κοματάκια φρούτου ολόκληρα γιαυτό ποτέ δεν αλέθω τα φρούτα. Ετσι κάνω και με τα σύκα.
Πρώτα πρέπει να βρούμε τα σύκα, εγώ έχω γειτόνισσα με συκιά και με καμμιά διάθεση να ασχολείται με μαρμελάδες και τα σχετικά οπότε μου φέρνει κάθε χρόνο τα σύκα πεσκέσι με αντάλαγμα ένα δυό βαζάκια μαρμελάδα.

Για κάθε ένα κιλό σύκα χρειάζομαι περίπου 400 γραμμ.ζάχαρι εκτός και εαν τα σύκα είναι πάρα πολύ γλυκά οπότε βάζουμε λιγότερη ζάχαρι.

Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα τους κόβουμε το κοτσανάκι και τα χαράζουμε απο τον κω...ο στα τέσσερα.



τα αφήνουμε με την ζάχαρι σε μιά μεγάλη κατσαρόλα για ΄μιά με δύο ώρες για να αρχίσει το σύκο να βγάζει υγρά και να ενωνεται με την ζάχαρι.



Κατόπιν τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μιά ώρα περίπου ώσπου να δούμε ότι έδεσε η μαρμελάδα μας.
Το διαπιστώνουμε με το κόλπο του παγωμένου πιάτου και την κουταλιά απο την μαρμελάδα. Αν κάνουμε μιά γραμμή με το δάκτυλο και δεν ενωθούν τα σιρόπια ή μαρμελάδα είναι έτοιμη.
Μην ξεχάσετε λίγο πριν τραβήξετε απο την φωτιά να ρίξετε τον χυμό απο ένα λεμόνι.

Οπως είναι καυτή η μαρμελάδα την αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και τα αφήνουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Η μαρμελάδα που μπαίνει σε αποστειρωμένα βάζα δεν χρειάζεται ψυγείο και  την διατηρώ για αρκετούς  μήνες.
Εμένα μου αρέσει πολύ επάνω στο γιαούρτι ή στο παγωτό.






Μήπως πρέπει να σας πω και πως αποστειρώνω τα βαζάκια γρήγορα και σωστά?
Αδειάζω βραστό νερό μέσα στα βαζάκια και στα καπάκια τους, αφού τα κουνήσω ελαφρά και τα αδειάσω απο το νερό, τα μεταφέρω σε ζεστό φούρνο όπου τα αφήνω κανένα δεκάλεπτο έως ότου στεγνώσουν απο τα νερά.

Σήμερα έχω παιδευτεί απίστευτα με το Internet, χάνω την σύνδεση, δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες, μου βγάζει  διαφημήσεις περίεργες  που δεν μπορώ να τις κλείσω και διάφορα άλλα τρελλά.
Πάλι καλά που κατάφερα να τελειώσω με την μαρμελάδα.

Στα γρήγορα να σας πω τι έκανα χτες και έφτιαξα χμμμμ παγωτό ωραιότατο.
Αγόρασα μια συσκευασία παγωτό βανίλια.
Κτύπησα μιά φυτική σαντιγύ (το πράσινο κουτι των 500 γραμμ)
Ετριψα στο μούλτι 1 συσκεασία μπισκότα κανέλλας και έτριψα στο τρίφτη μια πλάκα κουβερτούρα.
Τα ανακάτεψα όλα μαζί έριξα και καραμελωμένα αμυγδαλα και να το παγωτάκι εύκολο και πεντανόστιμο.

καλή βδομάδα σας εύχομαι και ελπίζω επιτέλους να δροσίσει.
 

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

οι διακοπές μου με εικόνες

Γειά σας φίλοι μου, χτες  προχτές γύρισα απο την μακρινή και εξωτική Χαλκιδική.
Ημαστε με αγαπημένους φίλους σε γνώριμα μέρη. Υπήρχε  διάθεση να περάσουμε καλά και να ξεχάσουμε για λίγο οσα μας περιμένουν απο το φθινόπωρο. Σας ΄δείχνω λοιπόν λίγες φωτογραφίες για να μοιραστώ μαζί σας τις ομορφιές της Χαλκιδικής.
Οσοι δεν έχετε έρθει προς τα εδώ, χάνετε!!!!!!
(οι περισσότερες είναι τραβηγμένες πολύ πρωί, πριν βγεί ο ήλιος)












                        
                            πήγαμε σε πανηγύρια και παζάρια






                                                     ξεκουραστήκαμε


                                                           ψήσαμε,




                         γιορτάσαμε τα γενέθλια της βαφτιστήρας μου


                                                   και γυρίσαμε.
Πάντα όταν πέρναγε ο δεκαπενταύγουστος νόμιζα οτι τέλειωσε το καλοκαίρι. Μέγα λάθος. Ενας μήνας ακόμη ζέστη, γιατί οχι και μπάνια. Ο Σεπτέμβρης είναι ο ωραιότερος  μήνας του καλοκαιριού για διακοπές με ελαφριά ζακετούλα το βραδάκι και χωρίς τα μελτέμια του Αυγούστου.
Δεν λέω λοιπόν καλό χειμώνα γιατί το καλοκαίρι δεν τέλειωσε, υπάρχουν θερινά σινεμά, βόλτες στη παραλία, καρπουζάκι με φέτα για βραδυνό.
 Και προσοχή!!!! μην ανοίγετε την τηλεόραση για ειδήσεις. Ληστείες, εγκλήματα, Μέρκελ, Σαρκοζί και την κατάθλιψη την έχετε στο τσεπάκι σας.
καλό βράδυ