Απο χτες ξεκίνησα να γράφω την συνταγή για μαρμελάδα σύκο που φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια και έχει μιά μικρή διαφορά απο τις άλλες που διαβάζω τελευταίως απο φίλες που ασχολούνται με το άθλημα.
Εχω μια παραξενιά με το φαγητό, θέλω να βλέπω τι ακριβώς τρώω. Δεν μου αρέσουν τα κουκουλώματα στο φαγητό όπως πχ οι κρέμες γάλακτος, τα πολλά τυριά που καλύπτουν ατέλειες αλλά επειδή είναι νόστιμα μας αρέσει το φαγητό.
Επίσης θέλω οι μαρμελάδες μου να έχουν κοματάκια φρούτου ολόκληρα γιαυτό ποτέ δεν αλέθω τα φρούτα. Ετσι κάνω και με τα σύκα.
Πρώτα πρέπει να βρούμε τα σύκα, εγώ έχω γειτόνισσα με συκιά και με καμμιά διάθεση να ασχολείται με μαρμελάδες και τα σχετικά οπότε μου φέρνει κάθε χρόνο τα σύκα πεσκέσι με αντάλαγμα ένα δυό βαζάκια μαρμελάδα.
Για κάθε ένα κιλό σύκα χρειάζομαι περίπου 400 γραμμ.ζάχαρι εκτός και εαν τα σύκα είναι πάρα πολύ γλυκά οπότε βάζουμε λιγότερη ζάχαρι.
Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα τους κόβουμε το κοτσανάκι και τα χαράζουμε απο τον κω...ο στα τέσσερα.
τα αφήνουμε με την ζάχαρι σε μιά μεγάλη κατσαρόλα για ΄μιά με δύο ώρες για να αρχίσει το σύκο να βγάζει υγρά και να ενωνεται με την ζάχαρι.
Κατόπιν τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μιά ώρα περίπου ώσπου να δούμε ότι έδεσε η μαρμελάδα μας.
Το διαπιστώνουμε με το κόλπο του παγωμένου πιάτου και την κουταλιά απο την μαρμελάδα. Αν κάνουμε μιά γραμμή με το δάκτυλο και δεν ενωθούν τα σιρόπια ή μαρμελάδα είναι έτοιμη.
Μην ξεχάσετε λίγο πριν τραβήξετε απο την φωτιά να ρίξετε τον χυμό απο ένα λεμόνι.
Οπως είναι καυτή η μαρμελάδα την αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και τα αφήνουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Η μαρμελάδα που μπαίνει σε αποστειρωμένα βάζα δεν χρειάζεται ψυγείο και την διατηρώ για αρκετούς μήνες.
Εμένα μου αρέσει πολύ επάνω στο γιαούρτι ή στο παγωτό.
Μήπως πρέπει να σας πω και πως αποστειρώνω τα βαζάκια γρήγορα και σωστά?
Αδειάζω βραστό νερό μέσα στα βαζάκια και στα καπάκια τους, αφού τα κουνήσω ελαφρά και τα αδειάσω απο το νερό, τα μεταφέρω σε ζεστό φούρνο όπου τα αφήνω κανένα δεκάλεπτο έως ότου στεγνώσουν απο τα νερά.
Σήμερα έχω παιδευτεί απίστευτα με το Internet, χάνω την σύνδεση, δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες, μου βγάζει διαφημήσεις περίεργες που δεν μπορώ να τις κλείσω και διάφορα άλλα τρελλά.
Πάλι καλά που κατάφερα να τελειώσω με την μαρμελάδα.
Στα γρήγορα να σας πω τι έκανα χτες και έφτιαξα χμμμμ παγωτό ωραιότατο.
Αγόρασα μια συσκευασία παγωτό βανίλια.
Κτύπησα μιά φυτική σαντιγύ (το πράσινο κουτι των 500 γραμμ)
Ετριψα στο μούλτι 1 συσκεασία μπισκότα κανέλλας και έτριψα στο τρίφτη μια πλάκα κουβερτούρα.
Τα ανακάτεψα όλα μαζί έριξα και καραμελωμένα αμυγδαλα και να το παγωτάκι εύκολο και πεντανόστιμο.
καλή βδομάδα σας εύχομαι και ελπίζω επιτέλους να δροσίσει.
Εχω μια παραξενιά με το φαγητό, θέλω να βλέπω τι ακριβώς τρώω. Δεν μου αρέσουν τα κουκουλώματα στο φαγητό όπως πχ οι κρέμες γάλακτος, τα πολλά τυριά που καλύπτουν ατέλειες αλλά επειδή είναι νόστιμα μας αρέσει το φαγητό.
Επίσης θέλω οι μαρμελάδες μου να έχουν κοματάκια φρούτου ολόκληρα γιαυτό ποτέ δεν αλέθω τα φρούτα. Ετσι κάνω και με τα σύκα.
Πρώτα πρέπει να βρούμε τα σύκα, εγώ έχω γειτόνισσα με συκιά και με καμμιά διάθεση να ασχολείται με μαρμελάδες και τα σχετικά οπότε μου φέρνει κάθε χρόνο τα σύκα πεσκέσι με αντάλαγμα ένα δυό βαζάκια μαρμελάδα.
Για κάθε ένα κιλό σύκα χρειάζομαι περίπου 400 γραμμ.ζάχαρι εκτός και εαν τα σύκα είναι πάρα πολύ γλυκά οπότε βάζουμε λιγότερη ζάχαρι.
Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα τους κόβουμε το κοτσανάκι και τα χαράζουμε απο τον κω...ο στα τέσσερα.
τα αφήνουμε με την ζάχαρι σε μιά μεγάλη κατσαρόλα για ΄μιά με δύο ώρες για να αρχίσει το σύκο να βγάζει υγρά και να ενωνεται με την ζάχαρι.
Κατόπιν τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μιά ώρα περίπου ώσπου να δούμε ότι έδεσε η μαρμελάδα μας.
Το διαπιστώνουμε με το κόλπο του παγωμένου πιάτου και την κουταλιά απο την μαρμελάδα. Αν κάνουμε μιά γραμμή με το δάκτυλο και δεν ενωθούν τα σιρόπια ή μαρμελάδα είναι έτοιμη.
Μην ξεχάσετε λίγο πριν τραβήξετε απο την φωτιά να ρίξετε τον χυμό απο ένα λεμόνι.
Οπως είναι καυτή η μαρμελάδα την αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και τα αφήνουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Η μαρμελάδα που μπαίνει σε αποστειρωμένα βάζα δεν χρειάζεται ψυγείο και την διατηρώ για αρκετούς μήνες.
Εμένα μου αρέσει πολύ επάνω στο γιαούρτι ή στο παγωτό.
Μήπως πρέπει να σας πω και πως αποστειρώνω τα βαζάκια γρήγορα και σωστά?
Αδειάζω βραστό νερό μέσα στα βαζάκια και στα καπάκια τους, αφού τα κουνήσω ελαφρά και τα αδειάσω απο το νερό, τα μεταφέρω σε ζεστό φούρνο όπου τα αφήνω κανένα δεκάλεπτο έως ότου στεγνώσουν απο τα νερά.
Σήμερα έχω παιδευτεί απίστευτα με το Internet, χάνω την σύνδεση, δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες, μου βγάζει διαφημήσεις περίεργες που δεν μπορώ να τις κλείσω και διάφορα άλλα τρελλά.
Πάλι καλά που κατάφερα να τελειώσω με την μαρμελάδα.
Στα γρήγορα να σας πω τι έκανα χτες και έφτιαξα χμμμμ παγωτό ωραιότατο.
Αγόρασα μια συσκευασία παγωτό βανίλια.
Κτύπησα μιά φυτική σαντιγύ (το πράσινο κουτι των 500 γραμμ)
Ετριψα στο μούλτι 1 συσκεασία μπισκότα κανέλλας και έτριψα στο τρίφτη μια πλάκα κουβερτούρα.
Τα ανακάτεψα όλα μαζί έριξα και καραμελωμένα αμυγδαλα και να το παγωτάκι εύκολο και πεντανόστιμο.
καλή βδομάδα σας εύχομαι και ελπίζω επιτέλους να δροσίσει.
Μαρία , πολυ ωραία η συνταγή . Σύκο δεν έκανα ποτέ . όλα πολύ όμορφα μας τα εξηγείς αλλά μου διαφεύγει το κόλπο με το παγωμένο πιάτο ...Γνωρίζω το σιρόπι με το πιατάκι στα γλυκά του κουταλιού ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλυμπία
στο παγωμένο πιατάκι Ολυμπία βάζεις μια κουταλιά μαρμελάδα, με το δάκτυλο σου κάνεις μια γραμμή (χωρίς να καείς) και χωρίζεις την μαρμελάδα στα δύο. Αν δεν ενωθεί ξανά η μαρμελάδα σημαίνει οτι είναι έτοιμη. Αν γλυστρισει και ενωθεί πάλι, θα την βράσεις λίγο ακόμα.
ΔιαγραφήΑυτό ισχύει για όλες τις μαρμελάδες.
φιλάκια
Μιαμ! Πότε θα φάμε παγωτό πασπαλισμένο με μαρμελάδα σύκο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμεσα !!!!!
Διαγραφήωχωχωχ...μου άνοιξες την όρεξη! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ. το παγωτό που αναφέρεις είναι έτοιμο?
χρησιμοποιησα μιά συσκευασία παγωτό του κιλού που αγορασα απο το Σ/Μ και έβαλα μέσα τα υπόλοιπα που γράφω.
ΔιαγραφήΑφρικανέ μου φτιάξτο και θα με θυμηθέις.
Το παγωτό κιλό ή λίτρο ;;
ΔιαγραφήΚαλή Εβδομάδα, πεθαίνω για μαρμελάδα σύκο, βλέπω αυτά τα πολλά σύκα και κλαίω αφού εδώ στον Καναδά είναι πανάκριβα! Καλή συνέχεια, είμαι η Ερη κ ελπίζω να τα λέμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕρη μου καλωσορισες. Μακάρι να μπορούσα να σου στείλω κανένα βαζάκι.
Διαγραφήεμένα το κόστος αυτης της μαρμελάδας είναι σχεδόν μηδενικό.
σε φιλώ και θα τα λέμε
Παρότι έχω μια συκιά στο περιβόλι,μαρμελάδα σύκο δεν έκανα ποτέ.Η δικιά σου,όμως,φαίνεται νόστιμη και μάλλον θα τη δοκιμάσω!Μου θυμίζει λίγο γλυκό του κουταλιού,έτσι όπως έχει ολόκληρα κομμάτια φρούτου μέσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι πάντα καλά Μαρία μου και να μας δίνεις τέτοιες όμορφες ιδέες!
Ναι έχεις δίκιο, θυμίζει γλυκό του κουταλιού και αφού έχεις συκιά φτιάξε μαρμελάδα, υπάρχουν άπειρες συνταγές εύκολες και λιγότερο εύκολες, ολες όμως νόστιμες και οικονομικές.
Διαγραφήφιλιά πολλά
Πω πω πω....τα σύκα τα λατρεύω!!!!! Μπορώ να φάω μια σακούλα στην καθησιά!!! Η μαρμελάδα σου πρέπει να είναι πεντανόστιμη! Την φαντάζομαι σε ψωμάκι με λίγο βουτηράκι και μου τρέχουν τα σάλια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Μαράκι μου!!!!
Ειρηνούλα , ειδα πριν λίγο οτι ήρθες αλλά δεν προλαβα να σε καλωσορίσω.
Διαγραφήωραία είναι η μαρμελάδα σύκο, εμένα βέβαια μου αρέσουν όλες οι μαρμελάδες.
φίλιά πολλά
φτιάχνω πολλές μαρμελάδες αλλά σύκο ποτέ!!κι έχουμε πολλά!!!!
Διαγραφήούτε εχω δοκιμάσει...φαίνεται τέλεια!!!
Νάσια κάνε μιά φορά και θα την κάνεις κάθε χρόνο.
ΔιαγραφήΕυκολη, τεμπέλικη μαρμελάδα.
φιλιά
Τσάκα -τσάκα να δυο συνταγές που πάνε και μαζί αλλά και μόνη της η κάθε μια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη η μαρμελάδα σύκο για όσους δεν τους ενοχλούν τα σποράκια.Όσο για το παγωτό....σρλουπππππππ!!!!
Φιλιά.
Γιατί Σωσώ, φοβάσαι τα σποράκια;Ακουσα και τούτο!
ΔιαγραφήΜαράκι μ εντυπωσίασε η συνταγή σου επειδή τα χρησιμοποιείς ολόκληρα με τη φλούδα!!!Οσο για το φρούτο που το θες να το "βρίσκεις" συμφωνώ απόλυτα, δε μ αρέσουν τα νιανιά και θέλω ν ακούω και τη μυρωδιά του, γι αυτό αποφεύγω και τα πολλά μυρωδικά (ελάχιστη κανέλα, η γαρύφαλλο ή αρμπαρόριζα...ΕΛΑΧΙΣΤΑ)
ΔιαγραφήΤα σύκα είναι τα αγαπημενο μου φρούτο, αλλά σπανίως φτάνει να γίνει οτιδήποτε διότι τρώγεται απο το δέντρο και μάλιστα δύο φορές το χρόνο. Εχουμε διαφορετικές ποικιλίες που γίνονται και Ιούνιο και Αυγουστο
Ισως του χρόνου...
Φιλάκια γλυκά!
Σώσω το παγωτό είναι φώ (δεν ξέρω πως γράφεται στα γαλλικά!!!) αλλά το σύκο είναι πολύ καλό. Τα δε σποράκια βοηθάνε στο έντερο. Καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Διαγραφήφιλιά
Χαρούλα εγώ θέλω τα φαγητά μου να είναι καθαρά και ξάστερα. Τα νιανιά δεν τα μπορώ. Στο σύκο δεν βάζω κανένα μυρωδικό. Αρμπαρόριζα βάζω μόνο στο κυδώνι.
ΔιαγραφήΜιά χεριά σύκα να μαζέψεις και την έκανες την μαρμελαδίτσα.
φιλιά
Ξέρω κάποιους που δεν τους αρέσει η αίσθηση που αφήνουν τα σποράκια στο στόμα τους-τους ανατριχιάζουν- γι αυτό και το έγραψα. . Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα . Τρώω και τα σύκα και τα φραγκόσυκα που έχουν μεγαλύτερα σποράκια.
ΔιαγραφήΝα αγιάσει το στοματάκι σου maria μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρμελάδα με φρούτα σε κομματάκια και όχι αλεσμένα είναι η κορυφαία μαρμελάδα.
Φανταστικές η φωτογραφίες σου απο την παρασκευή της μαρμελάδας.
Είχα την αίσθηση ότι μαζί......την φτιάξαμε!
Καλώς σε βρήκα maria μου!
καλώς ήρθες Χριστινάκι, μαζί την φτιάξαμε αλλά χώρια θα την φάμε. Γιαυτό βρές σύκα και φτιάξτην. Απλή απλούστατη.
Διαγραφήφιλιά πολλά
Καταπληκτική!!Μπράβο σου Μαρία μου!!!θα την κάνω κι εγώ!!φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανούλα ευχαριστώ. Μακάρι να είχα δικιά μου συκιά, θα έφτιαχνα μαρμελάδα για όλες σας.
Διαγραφήφιλιά πολλά και θα τα πούμε και απο κοντά
Μαράκι,υπέροχη η μαρμελάδα σου!!Καί εγώ θελω τά κομμάτια νά είναι στήν μαρμελάδα!Χρυσοχέρα μου εσύ!!Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοιτα πιά χρυσοχέρα μιλάει!!!!
Διαγραφήευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
φιλιά
λυπήσου μας. δίαιτα κάνουμε και μας βάζεις μαρμελάδες και παγωτά;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήείσαι βαλτή!!!
και νοικοκυροκόριτσο!
Ρια και εγώ σε δίαιτα είμαι χιχιχι
ΔιαγραφήΚάθε φορά που ζυγίζεται ο άντρας μου, μου ρίχνει και έναν καυγά.
κάθε φορά που ζυγίζομαι εγώ, λέω δεν βαριέσαι, τα ωραία πράγματα είναι κακά, ας τα απολαύσω.
φιλιά
Έχω να ...καταθέσω, ότι η μαρμελάδα σύκο μπαίνει αντί για ζάχαρη σε συνταγές μπισκότων με αλεύρι μαύρο ή ολικής κι είναι σούπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
Την καλημέρα μου
Θα το σημειώσω και την επόμενη φορά που θα φτιάξω τίποτα μπισκότα θα το εφαρμόσω. Αν έχει μείνει βέβαια κανένα κρυφά φυλαγμένο βαζάκι.χιχιχι
Διαγραφήφιλιά
καλημέρα από την άλλη μερμελαδού!!!Εκτός από την ζωγραφική ασχολούμαι και εγώ με μαρμελάδες,συσκευασμένες,αποστειρωμένες,όλα κομπλέ!!!Είσαι σε όλα σωστή-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχει και ένας πιο εύκολος τρόπος για τα σύκα.Αντί να τα κόβεις(δεν ξέρω και τι ποσότητες κάνεις)μπορείς να τα αφήσεις μέσα στη ζάχαρη όλη νύχτα,και τα υλικά λιώνουν από μόνα τους-)))
φιλιά πολλά και συγχαρητήρια(έκανα και με 5 φρούτα...μούυυυρλιααααααα)
καλημέρα Χρουσούλα μου, πρέπει να ανταλλάξουμε τις συνταγές μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ αν σου πω με τι έχω κάνει μαρμελάδες!!!
φιλάκια
Αχ!!!! Λατρεύω τα σύκα Μαράκι μου και η μαρμελάδα σου φαίνεται λαχταριστή λαχταριστή!!!! Γεια στα χεράκια σου και του χρόνου με υγεία!!!! Φιλιά πολλάααααα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα μου αρέσουν όλα τα γλυκά Κικίτσα μου αλλά κρατιέμαι οσο μπορώ.
Διαγραφήφιλιά και σε σένα
Μαρία μου...γεια...αν τα είχα μπροστά μου...έτσι που τα έχεις κόψει ..λαχταριστά λαχταριστά....δεν ξέρω αν προλάβαινα να τα κάνω μαρμελάδα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρυσι μάζεψα αρκετά...για να μην μου χαλάσουν λοιπόν...τα έβρασα...έτσι όπως και εσύ...αλλά χωρίς καθόλου ζάχαρη.....κράτησαν στην κατάψυξη..μέχρι τώρα...σε απλά μπολάκια...και ήταν μια χαρά...
Πρέπει να πάρω τα βουνα...εδώ γύρω έχουμε αρκετά....
Καλοφάγωτη...φιλιά
Μία μου καλησπέρα, έχεις άκόμα λίγες μέρες για τα σύκα, εγώ φέτος δεν πρόλαβα τα βερύκοκα, όσες φορές τα βρήκα ήταν πολύ ακριβά .
ΔιαγραφήΑλλά κάθε εποχή έχει πολλά φρούτα για τις αγαπημένες μαρμελάδες.
φιλάκια πολλά
Για να αποφανθώ τη θέλω τραταρισμένη με τα όλα της, κομπλέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύκα δεν μου περισσεύουν τα "ξεκρεμάμε" και τα τρώμε επιτοπίως, οπότε στείλε 5-10 βαζάκια! Έτσι θα μπορώ να κρίνω σωστότερα...:)
Z.
Άργησες!!!!!!! καπνός οι μαρμελάδες.
ΔιαγραφήΤην συγκεκριμένη την κάνω με παραγγελίες, αφού όταν τα γεμίζω τα ονομάζω κιόλας. Είναι το καλύτερο φάρμακο για την δυσκοιλιότητα και έχω μεγάλη πελατεία. Αλλά δυστυχώς δεν φτάνει για όλους.
φιλάκια Ζαμπία μου
Αυριο θα κάνω μιά επιθεώρηση στη συκιά και αν έχουν μείνει σύκα θα επαναληφθεί η συνταγή για τους φίλους τους μακρινούς.
Έχουμε δοκιμάσει μαρμελάδα σύκο και πράγματι είναι πολύ νόστιμη!!!!Η δική σου πάντως φαίνεται λαχταριστή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπως και να τις φτιάξεις τις μαρμελάδες είναι όμορφες γεύσεις με πολλούς τρόπους κατανάλωσης χεχε.
Διαγραφήκαλημέρα
Λατρεύω τα σύκα,4-4 τα τρώω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρμελάδα σύκο δεν έχω δοκιμάσει αλλά έχω την αμυδρά εντύπωση πως δεν θα μου αρέσει..
Αλλά μια δοκιμή θα με πείσει!
Καλό βράδυυυ:))
ε δοκίμασε και την μαρμελάδα!! Θα σου αρέσει εκτός και αν δεν σου αρέσουν οι γλυκές γεύσεις.
Διαγραφήκαλημέρα
Eνα μόνον θα πω, εχουμε πέντε συκιές φαντάζεσαι τι πάρτυ συκοφαγίας γίνεται κάθε
ΑπάντησηΔιαγραφήΑύγουστο εγώ τουλάχιστον τρώω την φορά ,οχι την μέρα 10 τουλάχιστον και μετά δροσερό νεράκι από τουλούμπα....Μαρμελάδα σύκου δεν εχω δοκιμάσει....Εχεις κάνει πολύ καλή ανάρτηση ομορφες φωτό και πολύ κατατοπιστικές οι οδηγίες.....Η μαρμελάδα δείχνει λαχταριστή στα βάζα....μου άρεσε ο τρόπος δοκιμής για το δέσιμο της θα τον υιοθετήσω
Καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα.
Με πέντε συκιές και δεν έχεις κάνει ποτέ μαρμελάδα???????????
ΔιαγραφήΦτιάξε γρήγορα,(με οποιαδήποτε συνταγή) και θα με θυμηθείς.
Βιάσου γιατί σε λίγες μέρες δεν θα υπάρχουν πια σύκα.
καλημέρα Εφη μου
Πολύ ενδιαφέρουσα η μαρμελάδα σου και οι συμβουλές αποστείρωσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις μπορέσω θα αναρτήσω μια συνταγή παγωτού που είναι extra - light και ενδιαφέρουσα
Αν θέλεις σε 2 -3 μέρες έλα να την δεις.
Ασφαλώς και με ενδιαφέρει να δω το παγωτό σου. Περιμένω!!!!!!!
Διαγραφήφιλιά
Φλώρα, κάπου είδα οτι πήγαινες στο 6ο Γυμνάσιο.
Διαγραφήεγώ τελείωσα και το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο 6ο. Αλλά εγώ πρέπει να είμαι μεγαλύτερη σου. Το 30ο Λύκειο που ήτανε???
Μα δε ντρέπεσαι καθόλου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσους μήνες κάνω δίαιτα!!!!
Μόνο που βλέπω τη μαρμελάδα σου πήρα δυο κιλά:P:P..και μου τρέχουν και τα σάλια.
Ημαρτον!
Αντε, κάνε καμιά βόλτα να μας πεις άλλα πράγματα, τι σοκακτσού είσαι;!
Φιλάκια:))
Δεν έχεις ανάγκη απο δίαιτες εσυ, όμορφη κοπέλλα με θαυμαστές παντού.
ΔιαγραφήΛίαν συντόμως θα σας γράψω και άλλες ενδιαφέρουσες συνταγές.
φιλάκια Σερενατούλα μου.
για πέρνα από το μπλογκ μου που σου έχω κάτι τις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μαρμελάδα σου είναι ακριβώς όπως την έφτιαχνε η μαμά μου ! Η δικιά μας η συκιά είναι ακόμα μικρή και τα σύκα της τα τρώμε φρέσκα κάθε πρωϊ ! Εχουμε όμως και μιά 'τσαπέλα' που τα κανει μικρά και κιτρινόσαρκα. Λέω να δοκιμάσω μ'αυτά. Πιστεύεις ότι θα γίνουν το ίδιο καλά ???
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά !
Δεν ξέρω Μαριάννα μου, εγώ θα δοκίμαζα πάντως, πιθανόν δεν θα΄είναι πολύ κόκκινη η μαρμελάδα αλλά δεν πειράζει. Πειράζει????
Διαγραφήφιλάκια και καλό ξημέρωμα
για πες...για πες....μόλις συσκεύασα μαρμελάδα πορτοκάλι-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήoldcustle@yahoo.gr
φιλιά-)))
μμμμμμμμμμμ νόστιμη φαίνεται και μου αρέσουν τα σύκα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμια δοκιμή θα σε πείσει.
Διαγραφήφιλιά πολλά
Καλως σε βρηκα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπον το αποφασισα..
Θα δοκιμασω σημερα την μαρμελαδα και θα σου πω αν πετυχε?
Φιλακια πολλα!!!
Μαρια μου! πετυχε, πετυχε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρομαι διπλά γιατι ηταν η πρωτη μου φορα.
Ευχαριστω πολυ!
Μπράβο φιλενάδα, συγχαρητήρια και σε άλλες τώρα.
ΔιαγραφήΗ πεθερα μου ερχεται απο το χωριο με 20 βαζα.Ελπιζω να τις πετυχε σαν τη δικια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελικα σημερα το πρωι ζητουσε να βρψ συμβουλες στο internet για το τι κανουμε με τα βαζακια.Και φυσικα προτεινα τα δικα σου.Ευχαριστουμε
ΔιαγραφήH μαρμελάδα πρέπει να είναι ζεστή όμως οταν την ρίχνεις στα βαζάκια!!!!!!!
Διαγραφήκαλή σας επιτυχία
Diyarbakır
ΑπάντησηΔιαγραφήKırklareli
Kastamonu
Siirt
Diyarbakır
WM3UDY
Ankara
ΑπάντησηΔιαγραφήVan
Hakkari
Edirne
Yozgat
ENFT
goruntulu show
ΑπάντησηΔιαγραφήücretli
0P6V
aydın evden eve nakliyat
ΑπάντησηΔιαγραφήbursa evden eve nakliyat
trabzon evden eve nakliyat
bilecik evden eve nakliyat
antep evden eve nakliyat
K84
2B89A
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://referanskodunedir.com.tr/
F9C48
ΑπάντησηΔιαγραφήsiirt telefonda rastgele sohbet
sohbet odaları
parasız görüntülü sohbet uygulamaları
Bitlis Sesli Sohbet Siteleri
Diyarbakır Görüntülü Sohbet Canlı
bedava sohbet odaları
antep görüntülü sohbet kadınlarla
görüntülü sohbet siteleri ücretsiz
Burdur Yabancı Canlı Sohbet
D4A2F
ΑπάντησηΔιαγραφήkütahya ücretsiz sohbet uygulaması
canlı sohbet siteleri ücretsiz
maraş nanytoo sohbet
karabük yabancı görüntülü sohbet siteleri
kastamonu rastgele canlı sohbet
amasya ucretsiz sohbet
Adana Bedava Sohbet
kırıkkale sohbet siteleri
bitlis görüntülü sohbet odaları
61D06
ΑπάντησηΔιαγραφήbatman canlı görüntülü sohbet
Afyon Telefonda Rastgele Sohbet
şırnak sesli sohbet odası
Sivas Sohbet Muhabbet
Muş Kadınlarla Görüntülü Sohbet
rastgele görüntülü sohbet
Denizli Kadınlarla Ücretsiz Sohbet
antep en iyi ücretsiz sohbet uygulamaları
kırklareli sesli sohbet siteleri
511A5
ΑπάντησηΔιαγραφήLuffy Coin Hangi Borsada
Bitcoin Nasıl Alınır
Sweat Coin Hangi Borsada
Nonolive Takipçi Hilesi
Discord Sunucu Üyesi Hilesi
Twitter Beğeni Hilesi
Likee App Takipçi Hilesi
Snapchat Takipçi Satın Al
Chat Gpt Coin Hangi Borsada
شركة مكافحة الحمام بالاحساء s9VpMwt5Wj
ΑπάντησηΔιαγραφή5CFCE066C5
ΑπάντησηΔιαγραφήtürk beğeni satın al
9A902A875B
ΑπάντησηΔιαγραφήgerçek takipçi
Kafa Topu Elmas Kodu
Free Fire Elmas Kodu
Tinder Promosyon Kodu
101 Okey Vip Hediye Kodu
Tinder Promosyon Kodu
Coin Kazan
3D Car Parking Para Kodu
Raid Promosyon Kodu