Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Απόκριες????? Που είναι??

Εδώ και λίγες μέρες , που βγαίνω στην αγορά, περπατάω στο δρόμο, πάω σε μαγαζιά, η βγαίνουμε το βράδυ σε κανένα ταβερνάκι τοπικό , με τον άντρα μου, ψάχνω να βρω κάτι να θυμίζει Απόκριες. Ίσως είναι τυχαίο που στην περιοχή μου, δεν είδα ούτε ένα μαγαζί στολισμένο, ούτε ένα παιδάκι μασκαρεμένο, ούτε μια καραμούζα, λίγες σερπαντίνες βρε παιδί μου να μπω στο κλίμα και να αρχίσω να οργανώνω κανένα αποκριάτικο παρτάκι με φίλους. Να ντυθούμε και να ξεχαστούμε για λίγο. Να χορέψουμε τα λάτιν μας, τα νησιώτικα, τα θρακιώτικα, να φέρουμε την Βραζιλία στα μέτρα μας .
Που όμως κέφι!!! με όσα δεν είδα για να με ξεκουνήσουν  για τέτοιου είδους ξεφαντώματα.΄Πριν λίγα χρόνια όλοι είχαμε κέφι και οργανώναμε γλέντια Αποκριάτικα. Στο σπίτι το δικό μου ή σε φιλικά σπίτια μικροί και μεγάλοι μια παρέα, ντυνόμαστε και αρχίζαμε τον χορό  με γέλια για τις αστείες εμφανίσεις συνήθως των αντρών, γιατί οι γυναίκες θέλουμε να φαινόμαστε και ωραίες όχι μόνο αστείες.
 Από μια ψιλοέρευνα που έκανα για συμμετοχή διαπίστωσα ότι λείπει η διάθεση και το κέφι . Μη νομίσετε ότι  είναι οικονομικό το ζήτημα, δεν χρειάζονται χρήματα για να βάλεις το βρακί σου ανάποδα και το παλιό κουστούμι του άντρα σου, η το νυφικό σου ρε παιδί μου στην ανάγκη και να τιμήσεις το έθιμο της Αποκριάς.
Υπάρχει μια μιζέρια γύρω μας μια κατάθλιψη που μεταδίδεται σαν μολυσματική ασθένεια. Εγώ αυτό έπαθα. Κόλλησα και δεν βρίσκω αντιβίωση κατάλληλη για την αρρώστια.
Κατέβασα φωτογραφίες από το τελευταίο πάρτι στο σπίτι μου πριν δυο χρόνια και τις κοιτάω μήπως και ξεκουνηθώ.
                                 Lets party λοιπόν  


και να τα καλαματιανά απο αιγύπτιες και βραζιλιάνες
 
 
να και τα θρακιώτικα απο πειρατές και μικρες ολανδέζες

                 
                                         και   τα νησιώτικα απο χαβανέζες που τα δίνουν όλα

         
                                                            είχαμε και μιά μικρή ινδη?? στην παρέα


και του χρόνου να είμαστε ολοι καλά και ίσως η διάθεση να έρθει και πάλι σε όλους μας.
Προς το παρόν σας εύχομαι ΄καλά να περάσετε την τελευταία Κυριακή της Απόκριας και
                                                       Καλή Καθαρή Δευτέρα.
 

34 σχόλια:

  1. δύσκολα τα πράγματα φέτος...αλλά από μασκαράδες στην καθημερινότητα μας φουλ..όλοι έχουμε μια στολή πάνω μας......

    καλά να περάσουμε όλοι μας.....να σαι καλά
    πολύ ωραίο το γλέντι σας.....και εις άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουτε συζήτησε ετσι ακριβώς είναι. Φοράμε τις στολές μας κάθε μέρα, τις στολές της στρουθοκάμηλου κατά προτίμηση, γιατί ίσως δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να κάνουμε αλλοιώς.
      καλά να περάσουμε όλοι μας.
      φιλιά

      Διαγραφή
  2. Και στη δική μου περιοχή ησυχία.
    Την Τσικνοπέμπτη έπαθα μια κατάθλιψη γιατί γυρνώντας σπίτι από μια δουλειά, κατά τις 7...δεν είδα ούτε ένα σπίτι φωτισμένο.
    Δε μύριζε τσίκνα.
    Μου έκανε εντύπωση, ούτε μουσικές μα τίποτα!
    Μια συνηθισμένη Πέμπτη.
    Δεν υπάρχουν λεφτά.
    Οταν βλέπεις τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο που να βρεις κέφι;
    Φοβάμαι πως του χρόνου θα είναι ακόμα χειρότερα.
    Ο Θεός να βάλει το χέρι του!!!!!
    Καλή σου νύχτα Μαρία μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σερενάτα μου απέναντι απο το σπίτι μου είναι μαγαζιά άδεια, έφυγαν οι έμποροι, άδειασαν διαμερίσματα, μετακόμισαν νέοι άνθρωποι καιι πήγαν να ζήσουν με τους γονείς τους , απο που λοιπόν να ακούσουμε μουσικές και γέλια.
      σε φιλώ τουχρόνου καλύτερα???

      Διαγραφή
  3. Στην μεταπολεμική εποχή που μεγάλωνα Μαρία μου μπορεί ο κόσμος να ήταν πάμφτωχος και με μεγάλες απώλειες και παρόλο που είχε χάσει σπίτια, αγαπημένους στον παγκόσμιο πόλεμο και στον ανταρτικό, γιόρταζε τις αποκριές. Άλλοι σε σπίτια, σε κέντρα, σε αυλές, σε ταβερνούλες, πάντως τιμούσε τις αποκριάτικες ημέρες. Για τώρα τι να πω? ας ευχόμαστε ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα.

    Και του χρόνου καλύτερα! Καλό σου ξημέρωμα! Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πείς Ευη μου? Τι να πούμε όλοι δηλαδή. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις το κλίμα της απογοήτευσης και της πίκρας.
      Ελπίζω και εγώ τουχρόνου καλύτερα
      φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  4. Μαρία μου πιστεύω πως προλαβαίνεις να τους ξεσηκώσεις!
    Αυτά τις τελευταίας στιγμής είναι τα καλύτερα!!!!
    Ένα σπρώξιμο χρειάζονται...έλα ξεκουνήσου...
    καλά να περάσετε!!!!!!!!!!!!

    κάντο και θα με θυμηθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες ε?? Μα ούτε εγώ έχω κέφι ΄, ασε αυτός ο χειμώνας να πάει και να μην γυρίσει.
      Ελπίζω τουχρόνου να είμαστε καλά και είσαι καλεσμένη απο τώρα.
      σε φιλώ

      Διαγραφή
  5. Έχεις δίκαιο Μαρία , πολλή ησυχία .....δεν έχω ακούσει φίλους να μιλάνε καν για Αποκριές ! Λες και δεν υπάρχουν ως γιορτές ...τι να πω ,η διάθεση του κόσμου συνεχώς
    πέφτει .Οι φωτογραφίες σου δείχνουν εκείνες τις όμορφες στιγμές , που και τώρα με λίγα πράγματα μπορούν να επαναληφθούν !Καλό Σαββατοκύριακο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χτες που έγραφα την ανάρτηση, κάποια στιγμή αναρωτήθηκα μήπως κάνω λάθος και δεν είναι Απόκριες. Μετά σκέφτηκα δεν μπορεί την Δευτέρα είναι η Καθαρή Δευτέρα, δεν γίνεται να χάθηκαν οι Απόκριες. Και όμως χάθηκαν φιλενάδα μου.
      σε φιλώ

      Διαγραφή
  6. Είπα αυτή τη φορά να μην κάνω εγώ γκρίνια με ανάρτηση που να επισημαίνει την έλλειψη κεφιού για αποκριάτικο γλέντι και ξεφάντωμα γιατί το ίδιο ένιωθα και τα Χριστούγεννα και όταν τόλμησαν να το εκφράσω, τα σχόλια όλα έδειξαν πως μάλλον μόνη μου το είχα το πρόβλημα... Λυπάμαι λοιπόν που δεν είμαι μόνο εγώ που νιώθω έτσι. Λυπάμαι που έχουμε βυθιστεί όλοι μαζί σε μια μελαγχολία και κατάθλιψη που δεν μας αφήνει να ευχαριστηθούμε ούτε τα απλά, τα μικρά που ως τώρα κάτω από οποιεσδήποτε κακές συνθήκες δεν παραλείπαμε να τα χαρούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι γκρίνια Φλώρα μου, διαπίστωση είναι. Ναι μας πήραν τις γιορτές, μας πήραν τη διάθεση, και όπως λέω δεν είναι θέμα χρημάτων, με λιγότερα χρήματα κάποτε διασκεδάζαμε και χαιρόμαστε την ζωή γιατί υπήρχε η ελπίδα για κάτι καλύτερο. Τώρα μας την πήραν και αυτή.
      σε φιλώ

      Διαγραφή
  7. Μάλλον πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μας να διώξουμε τη μιζέρια πριν να είναι αργά...πριν κατσικωθεί για τα καλά..πάντα ο κόσμος περνούσε δυσκολίες, αλλά είχε τη δύναμη να ξεχνιέται κιόλας...να βάζει τη ζωή μπροστά!
    Ας ελπίσουμε πως θα ξαναβρεί τη δύναμη!
    Καλή σου μέρα...φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι , δύσκολη η προσπάθεια αλλά ναι πρέπει να ξανασηκωθούμε και να συνεχίσουμε αν και αυτό είναι το δυσκολότερο κομάτι.
      φιλιά πολλά κορίτσι μου

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα
    Το ίδιο σκεφτόμουν και εγώ χθες κοιτάζοντας τις βιτρίνες των καταστημάτων. Κανένα δεν είχε στολισμό αποκριάτικο, έτσι να μπούμε στο κλίμα. Και δεν είπαμε να ξοδευτούν... κάπου θα είχαν καταχωνιάσει τα περσινά, θα μπορούσαν να τα αξιοποιήσουν πάλι.
    Καλό τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου άρα δεν είναι μόνο τοπικό το φαινόμενο, γενικότερα τα μαγαζιά φέτος δεν στολίστηκαν, σίγουρα θα είχαν περσινά στολίδια , ποιός ξέρει ίσως ήθελαν να τονίσουν την δυσπραξία τους.
      καλά να περάσεις
      φιλιά

      Διαγραφή
  9. Just Do It, Μαρία !!! Κάλεσε γνωστούς και φίλους και εν ανάγκη έχε ένα πακέτο χάρτινες μάσκες από τα Jumbo (ή απ' όπου αλλού τέλος πάντων, μην του κάνουμε και διαφήμιση) κι ένα κουτί με υφάσματα/παλιά ρούχα κτλ. για όσους δεν έρθουν ντυμένοι μασκαράδες, βγάλε 2-3 μπουκάλια κρασί και βάλε μουσική στο τέρμα και καν'το !!!

    Θυμάσαι την Πρωτοβουλία Επανεγκαθίδρυσης του Χαμόγελου (Π.Ε.Χα) ;;; Άντε ... σκόρπα χαμόγελα και κάνε και τους άλλους να χαμογελάσουν !!!

    Καλά να περάσεις, ό,τι κι αν κάνετε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μας θυμιζεις το Π.Ε.Χα σε τακτά διαστήματα, είναι ένεση αισιοδοξίας και να όχι μόνο χαμογέλασα αλλά γέλασα δυνατά και ξύπνησα και τον άντρα μου.
      χαχαχα
      φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  10. Σε καταλαβαίνω! Κι εγώ λυπάμαι που μας πήραν το γέλιο... και σκόρπισαν στους τέσσερις ανέμους την καλή μας διάθεση. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι θυμώνω, γιατί άμεσα ή έμμεσα, τους το επιτρέψαμε. Και όπως ξέρουμε όλοι, κανείς τους δεν το αξίζει! Εύχομαι του χρόνου να είναι καλύτερα τα πράγματα για όλους μας.

    Τώρα τελευταία μου έχει κολλήσει μια φράση στο μυαλό και προσπαθώ να την κάνω σλόγκαν (για να μην πω να την κάνω βίωμα, μπας και πάρω πίσω το χαμόγελό μου και το πείσμα μου). Ποια είναι; "Καλύτερα να αφήσω να με πατήσει αμάξι, παρά να αφήσω να με 'πατήσει' πολιτικός..." Καταλαβαίνεις τι εννοώ;

    Εγώ λέω να το κάνεις το παρτάκι, όπως συνήθιζες τις άλλες χρονιές. Η διάθεση θα έρθει, θα το δεις.

    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα αφήσω κάτι λιτό μα αγαπημένο πολύ ! Κι αληθινό:
    Τα πιο ωραία λαϊκά σε σπίτια με μωσαϊκά τα είχαμε χορέψει!
    Τα φιλιά μου Μαρία!
    Καλό τριήμερο!

    Ελπίζω να πάρεις μία γεύση αποκριάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα Μαρία μου!!Περνούσαμε πολύ όμορφα πρίν μερικά χρόνια!!Πάρτυ μέ μασκαράδες,γλέντια,ή κόρη μου θά κάνη παρτυ μασκέ τήν Κυριακή,έχω ετοιμασίες,σέ εμένα έπεσε ο κλήρος.Ετσι θά ξαναδώ πάλι μασκαράδες στό σπίτι μου!!Καλό τριήμερο,καί καλή Σαρακωστή!!Νά περάσης πολύ όμορφα σού εύχομαι!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραίες εποχές ! Λές να πέρασαν ανεπιστρεπτί ???
    Καλή Αποκριά Μαρία μου και καλή Σαρακοστή!
    Φιλάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλέ εσεις απο τις φωτο φαίνεστε πολυ του κεφιού και του γλεντιού!!!!!!!πώς εγινε φέτος και δεν συνεννοηθήκατε για κάτι;;
    πολυ κομφετί βρε Μαρία μου!μόνη τα μάζεψες μετά;;χαχαχα
    καληνυχτα!καλά κούλουμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μαρία μου, μόλις γύρισα από το ετήσιο χορό μεταμφιεσμένων που εδώ και τέσσερα χρόνια καθιέρωσα στο τμήμα μου!
    αν το ήξερα, θα σου έλεγα να έρθεις. αλλά μόλις τωρα διάβασα την ανάρτησή σου!

    πράγματι μια κατήφεια υπάρχει διάχυτη στην ατμόσφαιρα! αλλά ο κόσμος θέλει να ξεσπάσει, θέλει να διασκεδάσει, αλλά δε βρίσκει ανταπόκριση από τους άλλους. εμείς καλέσαμε μόνο το τμήμα μας, το μάθανε όλοι και τελικά κόντεψε να έρθει όλο το νοσοκομείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ με όσα λες!!!Ποιος άλλωστε διαφωνεί....Παντού υπάρχει αυτή η κατήφεια και η κακή διάθεση...Ακόμη και τα γλέντια που γίνονται είναι πιστεύω επιφανειακά και χλιαρά!!!Καλό τριήμερο και καλή Σαρακοστή....Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά να περάσετε όλοι ότι και να κάνετε όπου και να πάτε.
    Καλό τριήμερο και καλη Σαρακοστή.
    σας φιλώ με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό αναρωτιόμουν κι εγω τς τελευταίες μέρες!Πουθενά πλέον δεν βλέπω το κέφι και τη χαρά που είχαμε τις απόκριες κάποτε!Έχω περάσει εποχές που δεν είχαμε πολλές ανέσεις οικονομικά κι όμως πάντα το γιορτάζαμε!Τη στολή τη φτιάχναμε απο παλιά ρούχα και διασκεδάζαμε σε σπίτια φίλων!Απόλαυσα πάντως τις φωτογραφίες σου απο το πάρτυ!Καλή Κυριακή, καλή καθαρά Δευτέρα σου εύχομαι και να περάσετε τέλεια!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλή Σαρακοστή λοιπόν Σοκακτσού μου...... αυτή μας ταιριάζει στην κατάσταση που βρεθήκαμε!!!!! Από μασκαρέματα και γλέντια, μην το ψάχνεις δεν υπάρχει η διάθεση.... μαυρίλα παντού!!!
    Μόλις τώρα άκουσα στις ειδήσεις για το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο...... αν είναι δυνατόν!!!!!!
    Αυτή η κατρακύλα δεν έχει σταματημό!!!!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ζούμε μια δύσκολη και μελαγχολική εποχή,ναι.Ψηλά το κεφάλι,κάπου θα πάει όλο αυτό.
    Εδώ (Πολύγυρος)γιόρτασαν τα καρναβάλια με κέφι και μάλιστα πολλές μέρες.Πρώτη φορά που ντύθηκα και εγώ 3 φορές.
    Παρ'όλα αυτά οι φωτογραφίες σου είναι πολύ όμορφες,και ας είναι από το παρελθόν.
    Πολλά φιλιά και....
    ☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆¸.•*¨*★☆☾
    (¯`´♥(¯`´♥.¸________ღ☆ღ_________ ¸.♥´´¯)♥´´¯)
    ☆ ▓▒░ ☆ ♥ ΚΑΛΗ ♥ ~ ♥ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ♥ ☆ ░▒▓ ☆
    (_¸.♥(_¸.♥´´ ¯¯¯¯¯¯¯¯ღ☆ღ¯¯¯¯¯¯¯¯¯ `´♥.¸_)♥.¸_)
    ☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆¸.•*¨*★☆☾

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαράκι μου, παντού τα ίδια είναι... Ούτε ακούστηκε τίποτα, ούτε μύρισε τίποτα, έτσι πέρασαν οι μέρες... Οι φωτογραφίες σου χαρούμενες κι αισιόδοξες, εύχομαι να έρθει ξανά η καλή διάθεση με γλέντια και χαρές στο σπιτικό σου αγάπη μου!

    Καλή Σαρακοστή, φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όμορφες και κεφάτες οι φωτογραφίες σου!...όπως τα λες Μαρία μου...δεν υπήρχε καθόλου διάθεση φέτος...ας ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει...κάτι θα αλλάξει...
    Καλή Σαρακοστή σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εσύ μου τα λεγες πως περνάγατε παλιότερα! Τώρα τα είδα κιόλας! Θα έρθουν κι άλλα τέτοια Μαρία μου. Κάθε παρακμή τη διαδέχεται μια ακμή. Δεν ισχύει μόνο το αντίθετο. Φιλιά πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αχ τι όμορφες φωτογραφίες Μαράκι μου!
    Η καλύτερη διασκέδαση, με αγαπημένους στο σπίτι!
    Φιλάκια και μια γλυκιά καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα και πάλι , χθες άφησα ένα σχόλιο , που πηγε? πάει, το έχασα.
    Εγραφα λοιπόν οτι ευτυχώς που βλέπω και αυτές τις φωτογραφίες γιατί φέτος τίποτα.....μόνο ιώσεις .. Καλή Σαρακοστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή