Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

χωρα λωτοφάγων

Είμαι της γενιάς του Πολυτεχνείου. Οχι δεν κυνηγήθηκα, δεν εφαγα ξύλο, δεν εξορίστηκε κανείς απο την οικογένειά μου. Αργότερα δεν διορίστηκα, δεν ζήτησα απο κανέναν ρουσφέτι (και ήταν πολλοί οι γνωστοί μου απο εκείνα τα χρόνια που αναριχήθηκαν σε αξιώματα). Δούλεψα εγώ και ο άντρας μου, πάντα στον ιδιωτικό τομέα, οι φόροι που πληρώναμε δεν ήταν ποτέ ανταποδοτικοί. Βλέπαμε απο την δεκαετία του 80 τους πιό ανίκανους να εξελίσονται σε στελέχη κομάτων και να καταλαμβάνουν θέσεις σε υπουργεία, οργανισμούς, ΔΕΚΟ. Το ΠΑΣΟΚ, μεγάλος δάσκαλος εξέλιξε την ψηφοθηρία σε τέχνη. Ο έτερος καπαδόκης η Ν.Δημοκρατία δεν έμεινε πίσω. Ρουσφέτια, λαμογιές, ψέματα, άρτο και θεάματα στο λαό. Και τα χρόνια περνούσαν ΄και τα παραπάνω μεγάλωναν με γωμετρική πρόοδο. Τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά, το βλέπαμε όλοι, η παιδεία, η υγεία, οι συγκοινωνίες,  οι δημόσιες υπηρεσίες. Το μόνο που δούλευε ρολόι ήταν οι συντεχνίες. Οι αρχισυνδικαλιστές?? Τούς είδαμε βουλευτές, υπουργούς, διοικητές οργανισμών.   Παρακαλώ αν υπάρχει ένας που να μην έχει τσακωθεί σε δημόσια υπηρεσία, να μην  του έχει ανέβει η πίεση στις ουρές στις εφορίες  , αν έχει καταφύγει στα δικαστήρια για να βρεί το δίκιο του σε σχέση με το κράτος και έχει εκδικαστεί η υπόθεση του σε λιγότερο απο 4 έως 5 χρόνια να μου το πεί. Αν έχει ακούσει να δημεύουν την περιουσία κανενός φοροφυγά, ή να πιάνουν το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί ακόμα και σήμερα να μου το πεί επίσης.
 Αυτά όλα δεν τα προκάλεσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που συνηθίζουμε να τους κατηγορούμε, τα δημιούργησε το πολιτικό κόστος και η γραφειοκρατία που εξυπηρετεί το σύστημα.
Αυτές τις σκέψεις κάνω όπως όλοι μας όταν θυμώνω που βλέπω και ακούω τα ίδια πρόσωπα ή τα παιδιά τους να θέλουν να μας σώσουν απο την καταστροφή που΄οι ίδιοι προκάλεσαν. Ποιος ΄εφερε την τρόικα? Μήπως εγώ και δεν το θυμάμαι? Αργήσαμε πολύ να φωνάξουμε και θυμώσαμε ετεροχρονισμένα.
Τα λεγόμενα μικρα κόμματα αριστερά και δεξιά, εκ του ασφαλούς βγάζουν κορώνες, χωρίς να μας λένε ακριβώς τι πρόκειται να κάνουν για να σώσουν τον Τιτανικό. Δεν μου αρκεί να λένε ότι θα φύγουμε απο το μνημόνιο. Θέλω να ξέρω τι πρόγραμμα έχουν για την επόμενη μέρα, τι θα αλλάξουν και τι είναι εφικτό να αλλάξουν.
Εχω αγωνία ΄για τα παιδιά που δεν βρίσκουν δουλειά και για αυτούς που χάνουν τις δουλειές τους.
Δεν θέλω να ψηφίσω.   Θα ήθελα σαυτές τις εκλογές να γινόταν να ψήφιζαν μόνο οι νέοι άνθρωποι,  Τους νέους αφορούν αυτά που γίνονται η δεν γίνονται σήμερα και είναι μεγάλη η ευθύνη που έχουμε οι μεγαλύτεροι  για το μέλλον των παιδιών μας.

6 σχόλια:

 1. Μαρία μου ελάχιστοι τις γενιάς σου έχουν το ήθος σου. Σε φιλώ πολύ πολύ! Εγκάρδιες ευχές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιωργία η γενιά μου πέρασε καλά με δανεικά. Το έγκλημα είναι ότι τα χρωστούμενα τα δικά μας θα τα πληρώσετε εσεις.
   φιλιά πολλά

   Διαγραφή
 2. Τι γενιά κι αυτή η δική σας....Σε μια εκπομπή είχα ακούσει κάποιον καθηγητή(δεν θυμάμαι το όνομα του) να λέει, "μια βραδιά ηρωισμού, 40 χρόνια έγνοιας"! Εντυπωσιάστηκα από την ανάρτηση σου...κι εύχομαι η νέα γενιά να έχει τη δύναμη να βοηθήσει την παλιά να κάνει την ανατροπή που της αξίζει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. και εγώ ελπίζω σ΄αυτη την ανατροπή Κατερίνα μου.
   καληνύχτα

   Διαγραφή
 3. οπως το ειπατε,ΑΡΓΗΣΑΜΕ...............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νάσια μου καλημέρα, πρώτον μην μου απευθύνεσαι στον πληθυντικό, με κάνεις να αισθάνομαι πολύ γριά.
   έχεις δίκιο αργήσαμε, γιατί βολευτήκαμε και επειδή είχαμε χρήματα να πληρώσουμε για όσα το κράτος δεν μας παρείχε. Τώρα που τα χρήματα λιγόστεψαν ξυπνήσαμε όλοι μαζυ. Δεν ξέρω αν προλαβαίνει η δικιά μου η γενιά να κάνει τίποτα. Οπως βλέπεις σας πετάξαμε το μπαλάκι.
   συγνώμη

   Διαγραφή