Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ντοματοκεφτέδες

Δεν έχω μπλογκ μαγειρικής ούτε προτίθεμαι να φτιάξω, απλώς αν καμμιά φορά βρώ καμμιά ωραία συνταγή θα σας την προτείνω όπως θα την πρότεινα στη φίλη μου η την συναδέλφισα στη δουλειά στην συχνή ερώτηση . Τι να  μαγειρεψω αύριο??
Πολύ απλά πράγματα θα σας πώ, γιατί για τα δύσκολα υπάρχουν τόσες φίλες στην μπλογκόσφαιρα  που προτείνουν και δίνουν οδηγίες για  καταπληκτικες συνταγές.

Σήμερα πήρα τα εύσημα απο τον άνδρα μου, για ένα απλό φαγάκι,  που θα σας το περιγράψω στη συνέχεια. Εχει σημασία για μένα το μπράβο του άντρα μου γιατί είναι μέγας καλοφαγάς από μάνα νησίώτισα και πατέρα πρόσφυγα.  Τριάντα πέντε τόσα χρόνια με τον καλοφαγά μου, έχω περάσει απο τόσες εξετάσεις που δεν μπορώ να σας περιγράψω. Δεν του αρκεί το μέτριο, θέλει το τέλειο. Και ο γιός μου στα χνάρια του πατέρα του. Αχ νύφη άστον να μαγειρέυει μόνος του.
Σήμερα λοιπόν βρήκα μιά συνταγή απλή, λιτή και νηστίσιμη  για ντοματοκεφτέδες απο την Ρένα της Φτελιάς. Γιά όσες δεν την ξέρετε, η Ρένα είχε ή και έχει άκόμα δεν ξέρω πιά, ένα απο τα καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα, πολυβραβευμένη διεθνώς για την μαγειρική της τέχνη.
Εκανα λοιπόν σήμερα μιά απλή συνταγή για ντοματεκεφτέδες που ήταν ίδιοι σαν αυτούς που μας έκανε τα καλοκαίρια η  Κιμωλιάτισα γιαγιά μου και    τους τρώγαμε σχεδόν απο το τηγάνι.






4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ματσάκι δυόσμο, λίγη ρίγανη
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
1 φλυτζάνι νερό
2 φλυτζάνια αλεύρι
λάδι
αλάτι πιπέρι
Σε μιά λεκάνη βάζω όλα τα υλικά και τα ανακατεύω καλά. Προσθέτω το αλεύρι και το νερό, και τα ανακατεύω καλά ωστε το αλεύρι να πάει παντού. Σε ένα τηγάνι βάζω το λάδι να ζεσταθεί. Παίρνω μιά μιά κουταλιά απο το μίγμα και την τηγανίζω καλά.
Φροντίζω να πάρουν οι ντοματοκεφτέδες ένα ωραίο ξανθοκόκκινο χρώμα. Σερβίρονται ζεστοί αλλά είναι ωραίοι καί κρύοι.
Δεν είμαι καλή στις φωτογραφίες, ΄φωτογραφίζω απο το κινητό μου και δεν είναι πολύ καλιτεχνικές. Το αποτέλεσμα όμως στη γεύση όποιες κάνετε την συνταγή θα σας αποζημειώσει.

25 σχόλια:

  1. Η μαμά μου είναι Σαντορινιά και τους φτιάχνει! Μμμ, τι γεύση μου θύμισες τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ Σαντορίνη, πήγα πρώτη φορά το 1973 και την ερωτεύτηκα, αργότερα πήγα και άλλες φορές, αλλά αυτά που είχα ερωτευτεί την πρώτη φορά, δεν τα ξαναείδα τις επόμενες. Η ανοικοδόμηση έβαλε το χέρι της και στη Σαντορίνη.
      Καλό Πάσχα Βέρα μου,
      σου στέλνω πολλές ευχές και την αγάπη μου.

      Διαγραφή
  2. τελειοι φαίνονται!!!!!!!!εφτιαξα και εγω αυτη την βδομαδα αλλα θα δοκιμασω και τους δικους σου γιατι τρελαινομαι για μελιτζανα και με την ντοματα φανταζομαι θα ταιριαζει πολυ !!!!!!!!να μας γραφεις και αλλες συνταγούλες..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια καλημέρα, πρώτη φορά τους έφτιαξα έτσι και όντως η μελιτζάνα δίνει μιά πολύ ωραία γεύση, στην άγευστη γενικώς ντομάτα.Βάλε πολλά μυρωδικά.
      έχω κάτι άλλες ωραίες συνταγούλες, θα σας τις γράψω προσεχώς.
      φιλιά φίλη μου και καλά να περάσετε το Πάσχα

      Διαγραφή
  3. Μαρία μου...τους λιγουρεύομαι...προσπαθώ να αποφεύγω το τηγάνι ...αλλά μια στο τόσο το θέλω...θα τους φτιάξω...φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορείς να τους κάνεις στο φούρνο μέσα σε θηκούλες για cupcakes. ή στρωσε σε ταψάκι το υλικό και ψήστο.
      εγώ στο φούρνο κάνω συνήθως τους κολοκυθοκεφτέδες.
      φιλιά καλό βράδυ

      Διαγραφή
  4. Μια χαρά είναι οι φωτογραφίες αλλά ωραιότεροι οι ντοματοκεφτέδες!
    Τη χοληστερίνη μόνο φοβάμαι!!!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντιγόνη μου, καλωσορισες, την χοληστερίνη να την φοβηθείς μεθαύριο
    με τις μαγειρίτσες, τα αυγά και το αρνάκι.
    Να είσαι πάντα γερή, κεφάτη και να μας εκπλήσεις πάντα με τις ιδέες σου.
    σε φιλώ και σου εύχομαι καλό Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΛΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙ.
    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχη συνταγή!!!Φαίνονται πεντανόστιμοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτη φορά τους έκανα και γώ, και σας γράφω την συνταγή γιατί είναι διαφορετικοί με την μελιτζάνα και είναι όντως πολύ νόστιμοι.
      καλό Πάσχα Σπυριδούλα μου, σου εύχομαι υγεία και καλές δημιουργίες.

      Διαγραφή
  8. Μαρία! Περίσσεψαν και για 'μενα? Μια δοκιμή θα με πείσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο τους πιο πάνω δεν έμεινε ψίχουλο. Θα επαναληφθούν όμως τάχιστα.
      φιλιά

      Διαγραφή
  9. καλε μου τρεξαν τα σαλια!
    η φωτο ειναι πολυ λιμπιστικη, πολυ ωραια ιδεα και ευκολη! να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι πολύ ευγενική με την φωτογραφία μου.
      νασαι καλά και καλό Πάσχα

      Διαγραφή
  10. καλησπερα... ευχαριστω για την επισκεψη και εγγραφη αναγνωστρια στο μπλοκακι μου .. το ιδιο εκανα και εγω.. καλη συνεργασια να χουμε καλο πασχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλωσόρισες δελφινάκι, παρακολουθώ τους διαγωνισμούς σου.
      θα τα λέμε
      καλό Πάσχα

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα..ωωω ευχαριστωωω μπορεις να λαβεις μερος αν θες ... το θεματακι ειναι δημιουργιες με θεμα τα δελφινακια και το μωβ τις δυο μυ αγαπες...

      τα λεμε καλο πασχα

      Διαγραφή
    3. δελφινάκι μου, δεν τα καταφέρνω εγώ με τετοιες κατασκευές, απλά σας καμαρώνω και θαυμάζω τα δημιουργήματά σας.
      πολλά φιλιά

      Διαγραφή
    4. δεν πειραζει μην ανησυχεις αλλωστε το λεω και στην αναρτηση οσοι μπορουν και θελουν να λαβουν μερος...συγνωμη αν σε πιεσα.... φιλακια καλο πασχα

      Διαγραφή
  11. Ε μα αφού ένας τόσο καλοφαγάς και με τέτοιες ρίζες σου είπε χίλια μπράβο, θα πρέπει να τους δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!!
    Μαράκι μου γειτονάκι είσαι; Κάτσε σε λίγο θα βγούμε και συγγενείς χεχε!
    Φιλιά και καλό Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λιτσάκι, πρέπει σε πρώτη ευκαιρία να γνωριστούμε οι γειτόνισσες.
    σου εύχομαι Καλό Πάσχα
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και να σκεφθείς ότι ήθελα μια δοκιμασμένη συνταγή για ντοματοκεφτέδες!Είμαι απο χθες μέλος του blog σου .¨Εχεις ποικιλία θεμάτων και πολύ χιουμορ.Σήμερα ξαναμπήκα στο blog σου για να κοιτάξω κι άλλες παλιές αναρτήσεις σου.Θα χαρώ πολύ αν επισκεφθείς το blog μου!
    Νίκη από το nikiad.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαρία μου,,εφτιαξα τους ντοματοκεφτέδες σου ! Είναι υπέροχοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή