Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ποιος είναι αυτός ο ΙΚΑς??

Με αυτές τις πόρτες εγώ δεν είχα σχέση, πρώτη φορά και γώ για να τιμήσω το βιβλιάριο ασθενείας του ΙΚΑ, είπα να κάνω μια  απλή εξέταση αίματος.
Ακολούθησα τις οδηγίες και τηλεφώνησα στο 184 να κλείσω ραντεβού για την εξέταση.
Αμ δε. Οι οδηγίες απο το 184 ήταν ξεκάθαρες, έπρεπε να μεταβώ, ναί ναί να μεταβώ μου είπε,  αυτοπροσωπως στο ΙΚΑ της περιοχής μου (12χλμ να πάω 12χλμ να γυρίσω) και να κλείσω ραντεβού. Να ξαναπάω την ημέρα του ραντεβού για την αιμοληψία, οχι αμμοληψία όπως μου ακούστηκε στο τηλέφωνο, σημειώνετε?  άλλα 12 χλμ συν 12χλμ επιστροφή. Και θα ξεμπερδέψω όταν θα πάω να πάρω τα αποτελέσματα της εξέτασης. Μην σας κουράζω σύνολο χιλιόμετρα 72.  τώρα  ερώτημα για δυνατούς λύτες πόση βενζίνη θα ΄πλήρωνα, αν ακολουθούσα τις οδηγίες του ασφαλιστικού μου φορέα??
Υπόψη ότι υπάρχει ΙΚΑ πιο κοντινό στο σπίτι μου και πρότεινα να πάω εκεί.  Αλλά δυστυχώς δεν γινόταν να χαλάσει η τάξη που είχαν βάλει οι αρμόδιοι΄και που με είχαν ορίσει να ανήκω σε μακρινή περιοχή. Εχω σκεφτεί, ότι τις κρατήσεις για ασθένεια που είχα τόσα χρόνια αν τις έδινα σε μία ασφαλιστική εταιρία, θα μου είχε διαθέσει ελικόπτερο για τις μετακινήσεις μου. Δεν συζητώ για τις συντάξεις αυτά είναι πασίγνωστα.
Ο δήμαρχος της περιοχής μας,γιατρός το επάγγελμα,  υποσχέθηκε, (ναι ρε παιδιά πριν βγεί εννοείται) να κάνει ιατρεία του ΙΚΑ στην περιοχή μας. Μάλιστα. Ε καλά,  θα τα κάνει νέος είναι, έχει καιρό. Τώρα ασχολειται με τις πατάτες. Είναι πιασάρικο το θέμα.

8 σχόλια:

  1. εγω προσφατα εκλεισα ραντεβου στο ικα πυργου που μενω για εξετασεις αιματος ενος απο τα παιδια...αμεσως μου εκλεισαν ραντεβου απο το τηλεφωνο ,μετα πηγα στον γιατρο ,τις εγραψε,μετα γραμματεια να τις υπογραψει και μετα ιδιωτικο μικροβιολογο ,πληρωνοντας συμμετοχη...αν πηγαινα νοσοκομειο θα τις παιρναμε του χρονου και αν......αφου αυτο το τηλεφωνο ειναι για ραντεβου...ου μπλεξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια μου, δεν ξέρω τί γίνεται στα μέρη σας, εσάς σας προσέχουν φαίνεται, εδώ στη Μακεδονία λεφτά υπάρχουν.
      φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Αχ αυτός ο ΙΚΑς! Αχρείαστος να είναι Μαρία μου! Πάντως για μια γενική αίματος δεν αξίζει αυτή η ταλαιπωρία! Κλείσε ραντεβού με παθολόγο και πριν πας κανόνισε να κάνεις και αιματολογικές σε κανένα μικροβιολογικό που να είναι συμβεβλημένο με τον ΙΚΑ. Αμα στις γράψει ο γιατρός θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω αν όχι τουλάχιστον δε θα έχεις δώσει περισσότερα από αυτά που πραγματικά θα χρειαζόταν. Βλέπω του πήρες τον αέρα του μπλογκερ! Μπράβο! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργίτσα, βιαζόμουνα πολύ για να περιμένω ραντεβού με παθολόγο μετά απο κανένα μήνα. ετσι πήγα εδώ απέναντι και έδωσα 20 ευρώ πήρα και απόδειξη και είμαι καλά,με συνεχάρει και ο μικροβιολόγος.

      Διαγραφή
  3. Είναι φρικτή η όλη κατάσταση με τη δημόσια περίθαλψη.Τόσα χρόνια πληρώνουμε στα ταμεία και μοναδικό αποτέλεσμα η ταλαιπωρία μας όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε κάποιες υπηρεσίες.Τι να πω στεναχωριέμαι και θυμώνω με την όλη κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη μου Σπυριδούλα, έχουμε πέσει στα νύχια τους. Θα αλλάξουν άραγε τα πράγματα στην πατρίδα μας?
      καληνύχτα

      Διαγραφή
  4. Φαντάσου είπανε θα φτιάξουνε τα πράγματα..άστα..χάλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή